Munkavédelmi célvizsgálatok 2019-2020 évben

A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya 2019. második félévében "Fókuszban az építőipar biztonsága" címmel kampányt indított az építőipar munkabiztonsági helyzetének javítása és a munkabalesetek csökkentése érdekében. Az ellenőrzések tapasztalatai alapján az építőiparban számottevően nem javult munkáltatók és foglalkoztatottak munkavédelmi tudatossága. 2018. évben csak az építőipari szakágazatban 915! munkahelyi balesetet jelentettek, melyből 22 halálos baleset volt.

A "Fókuszban az építőipar biztonsága" című kampány célja, hogy felhívja a figyelmet az építőiparra, mely az egyik legveszélyesebb szakágazat munkabiztonsági szempontból. A program során két letölthető formában is elérhető anyag is elkszült. Az egyik egy szórólap, a másik pedig egy kampányútmutató.

Továbbra is elérhető egy nagyon hasznos munkavédelmi szakmai tájékoztató, mely kifejezetten az építőipar munkabiztonságára fókuszál.

Az építőipar kiemelt munkavédelmi ellenőrzése 2020. évben is folytatódik. Az ellenőrzés során kiemelt figyelmet szentelnek az emelő-valamint építőgépek biztonságának az ellenőrzésére és az emelőgépek és építőgép-kezelők jogosultságainak ellenőrzésére.

Nincsenek rendben a munkavédelemmel kapcsolatos dokumentumai? Hiányos vagy nem naprakész a munkavédelmi kockázatértékelése, ill. egyéb írott anyagai?

Hívjon bizalommal vagy kérje árajánlatunkat.