Elsősegélynyújtás vállalkozásoknál (Bővebben itt)

Még mindig sok munkáltató nem teljesíti az elsősegélynyújtás tárgyi, személyi és szervezési feltételeit.


Egy esetleges munkahelyi baleset speciális tudást követel meg az elsősegélynyújtó személyektől, hiszen veszélyes anyaggal kapcsolatos sérülés, vagy áramütéses balesetet követően életmentő lehet egy elsősegélynyújtásból jól felkészült munkatárs jelenléte, szakszerű beavatkozása.

AZ ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁS MUNKAVÉDELMI HÁTTERE

Munkavédelem, elsősegélynyújtásSok munkáltatónál még mindig hiányzik a képzett elsősegélynyújtó munkatársak jelenléte, pedig a vonatkozó törvényi rendelkezések világosan fogalmaznak. A munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről szóló rendelet 20. § (1) szerint:

Minden munkahelyen és műszakban a tevékenység és a munkafolyamatok veszélyességétől, illetve az ott dolgozók számától függően kialakított elsősegélynyújtó felszerelést vagy mentődobozt és a munkavállalók közül kiképzett, elsősegélynyújtásra kijelölt személy jelenlétét kell biztosítani.

A munkavédelmi törvény 46. § értelmében: A munkahelyen - jellegének, elhelyezkedésének, a veszélyforrásoknak, a munkavállalók létszámának, a munkavégzésből és a munkakörnyezetből származó hatások és egészségkárosító kóroki tényezők figyelembevételének, valamint a munka szervezésének megfelelően - biztosítani kell a munkahelyi elsősegélynyújtás tárgyi, személyi és szervezési feltételeit.

Amennyiben az Önök cégét is érinti a hiányosság, úgy keressen bizalommal munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyam megszervezése kapcsán. 5 fő felett már a tanfolyamot ki tudjuk szervezni az Önök telephelyére.