MUNKAVÉDELMI SZABÁLYZAT

Vállakozására szabott egyedi munkavédelmi szabályzat elkészítése garanciával! Nem igazodik el a munkavédelemmel kapcsolatos szabályrendszerek útvesztőjében? A megoldás egy korrekt módon összeállított, minden igényt kielégítő munkavédelmi szabályzat, hasznos és valóban használható íratmintákkal kiegészítve.

 

 
Munkavédelmi szabályzat készítés


Rövid határidővel vállaljuk

a munkavédelmi szabályzatának elkészítését.

+36 30 646 1969

 

A MUNKAVÉDELMI SZABÁLYZAT

A munkavédelmi szabályzat elkészítését ugyan jogszabály nem írja elő, ennek ellenére egy átgondoltan kidolgozott munkavédelmi szabályzat egységes szerkezetbe foglalja egy vállalkozásnál jelentelkező munkavédelemmel kapcsolatos teendőket.

A munkavédelmi szabályzatnak szinkronban kell lennie a vállalkozás egyéb belső szabályzataival (pl. különböző vállalalat irányítási rendszerek).

 

A munkavédelmi szabályzat célja a többször módosított munkavédelmi törvény és felsőbb jogszabályok által a munkáltatók belső szabályozási hatáskörébe utalt kérdések helyi körülményeknek megfelelő, felelősökre lebontott és konkrét meghatározása.

 

A munkavédelmi szabályzat egy vállalkozás egész területére -vagy területeire- egységes szempontok szerint rögzíti a vezetők és a beosztott munkavállalók munkavédelmi feladatait, a külsős munkavédelmi szolgáltatás vonatkozó jogállásait, az alkalmazás munkavédelmi feltételeit, a munkavédelmi oktatás belső rendjét, az egyéni védőeszköz juttatás rendjét, védőital és tisztálkodó szerek juttatásának szabályait, a munkavégzésre vonatkozó általános-és specifikus követelményeket, meghatározza a munkavédelmi eljárások rendjét.

 

Munkavédelmi szabályzat
A munkavédelmi szabályzat tartalmazza mindazon követelményeket, amelyeket a vonatkozó jogszabályok, biztonsági szabályzatok, szabványok a szabályzatba utalnak, továbbá amelyek a munkavédelemre vonatkoznak.

A munkavédelmi szabályzat elkészítése igen sokrétű feladat, ezért elkészítésébe fontos bevonni a foglalkozás-egészségügyi orvost, a munkahelyi vezetőket, a munkavédelmi képviselőt és adott esetben a munkavállalókat is.