A TÁVMUNKAVÉGZÉS MUNKAVÉDELMI VONATKOZÁSAI

A legtöbb munkáltató kiemelt célja, hogy növelje munkavállalóinak a munkáltató felé történő elkötelezését, a munkavállalók munka-magánéletének optimálisabb összehangolását, azáltal, hogy rugalmas munkaidő-beosztási szabályokat alkalmaz, így támogatja a Munkavállalók részben otthonról történő munkavégzési lehetőségét.

A távmunkavégzés szervezett munkavégzésnek minősül, ezért ilyen jellegű munkavégzésre is alkalmazni kell a munkavédelmi törvény előírásait. A biztonságos munkavégzés feltételeinek a biztosítása a munkáltató feladata. Ezért távmunkát végezni csak a munkáltató által előzetesen minősített és írásosan engedélyezett helyen szabad.  A munkáltatónak a távmunkavégzésre kijelölt munkahely munkavédelmi szempontú megfelelőségéről előzetesen meg kell győződnie. A távmunkavégzés környezetét és a használt munkaeszközöket pontosan be kell határolni és el kell végezni a munkavédelmi kockázatértékelést.
A távmunkavégzésre vonatkozó előírásokat, jogokat és kötelezettségeket szabályzatba kell foglalni és munkavédelmi oktatás keretein belül  ismertetni az érintett munkavállalókkal.

Nem igazodik el a távmunkavégzésre vonatkozó előírásokban? Forduljon hozzánk bizalommal a kérdéseivel és bízza ránk a távmunkavégzéssel kapcsolatos munkavédelmi teendőket.

A támunkavégzéről bővebben itt olvashat.