Ismét változik az Országos Tűzvédelmi Szabályzat (Bővebben itt)

Országos Tűzvédelmi Szabályzat változása

A Magyar Közlöny 2022. április 14-án kihirdetett számában megjelent az Országos Tűzvédelmi Szabályzat módosításáról szóló 8/2022. (IV. 14.) BM rendelet, amely 2022. június 13-án lép hatályba.

Tűzvédelem Budapest, tűzvédelmi szabályzat készítésAz Országos Tűzvédelmi Szabályzat változása rengeteg olyan módosítást hozott, mely indokolttá teszi a meglévő tűzvédelmi szabályzatok átdolgozását, újra kiadását!

 A 30/1996. (XII. 6.) BM rendelet a tűzvédelmi szabályzat készítéséről (kivonat):

1. § (1) A Ttv. 19. § (1) bekezdésében felsoroltaknak a Tűzvédelmi Szabályzatot (a továbbiakban: Szabályzat) a rendeltetésszerű tevékenység megkezdése előtt el kell készíteni, és a tevékenység megkezdésének időpontjától az alkalmazását el kell rendelni.

(2) Tartós próbaüzem esetén - legfeljebb hat hónapos időtartamra - ideiglenes Szabályzat készíthető. A próbaüzem befejezése után 30 napon belül kell a Szabályzatot végleges formában kiadni.

2. § (1) A Szabályzatot a tűzvédelmi helyzetre kiható változás esetén legkésőbb a változástól számított 30 napon belül úgy kell átdolgozni, hogy az naprakész legyen.

(2) A Szabályzatban foglaltakat a munkáltató a munkavállalókkal köteles ismertetni, amely történhet elektronikus úton is. Az oktatás megtörténtét oktatási naplóban kell rögzíteni, és azt az érintettek aláírásával vagy elektronikus oktatás esetén munkavállalónként azonosíthatóan igazolni kell.

Ön még nem tette meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy vállalkozása tűzvédelmi szabályzata naprakész legyen?

Kérem hívjon bizalommal vagy kérje árajánlatunkat.