Munkavédelmi célvizsgálatok 2022. évben (Bővebben itt)

MUNKAVÉDELMI CÉLVIZSGÁLATOK 2022. ÉVBEN

A 2022. évben több munkavédelmi szempontú célvizsgálat megvalósítását tervezeti a hatóság.
 

A MUNKAVÉDELMI CÉLELLENŐRZÉSEK TERVEZETE

A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya 2022. évben többek között a gépi anyagmozgatás munkabiztonságát tűzi ki az ellenőrzések fő céljául. Bővebben itt.

 

Munkavédelem, munkavédelmi ellenőrzésA munkavédelmi célvizsgálat fő indoka, hogy 2021. első félévében kiugróan megemelkedett a szabálytalan munkavégzésből fakadó súlyos munkabalesetek száma (21 súlyos és 14 halálos munkabaleset történt). Ellenőrzési időszak: 2022. II. negyedév.

A kereskedelmi ágazatban működő munkáltatók célellenőrzése, különös tekintettel a piacok, vásárok munkavédelmi ellenőrzése. Ellenőrzési időszak: 2022. március-április hó.

A munkavállalók jogviszonyának ellenőrzésére irányuló munkavédelmi ellenőrzési célvizsgálat, mely a foglalkoztatásra vonatkozó alapvető szabályokat és a munkavédelem alapvető előírásait hivatott ellenőrizni. Ellenőrzési időszak: 2022. június-július hó.

A mezőgazdasági, erdőgazdálkodási, halászati szakágazokban szereplő, valamint az élelmiszergyártásban és italgyártásban résztvevő munkáltatók munkavédelmi ellenőrzése.

Ellenőrzési időszak: 2022. szeptember-október hó.

Nyári munkavédelmi ellenőrzések:

A nyári III. fokú hőségriadó időszakában a munkafeltételek ellenőrzésére irányuló munkavédelmi célellenőrzés.

Ellenőrzési időszak: III. fokú hőségrisztás idején.

 

Előre bejelentett munkavédelmi ellenőrzések:

A munkavédelmi ellenőrzést végző megyei hatóságok által kiválasztott tevékenység, szakma vagy ágazat munkavédelmi célellenőrzése.

Ellenőrzési időszak: 2022. év során megyénként nevesített időszakokban.

 

Saját kezdeményezésű megyei munkavédelmi ellenőrzések:

Az előre bejelentett munkavédelmi ellenőrzés, az ellenőrzést megelőzően egy hónappal történő kiértesítés alapján, több kormánytisztviselő által végzett összhangolt ellenőrzési folyamat, a kiadott módszertani útmutató alapján.

Ellenőrzési időszak: 2022. év során megyénként nevesített időszakokban.

A célvizsgálat időtartama alatt a munkavédelmi feladatokat ellátó kormánytisztviselőnként legalább 20 munkáltató ellenőrzése.

Az ellenőrzések során a munkabiztonsági és munkaegészségügyi követelmények megvalósulását is vizsgálni kell.

Nincsenek rendben a munkavédelemmel kapcsolatos dokumentumai? Hiányos vagy nem naprakész a munkavédelmi kockázatértékelése, ill. egyéb írott anyagai?

Hívjon bizalommal vagy kérje árajánlatunkat.